Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2010 22:11 - Деветте Неща По-Важни от Парите
Автор: richwoman Категория: Други   
Прочетен: 2597 Коментари: 0 Гласове:
1



 Деветте Неща По-Важни от Парите


от Джим Рон

image



Когато стартирате каквото и да било начинание или бизнес, независимо дали е на пълен работен ден или на половин работен ден, всички знаем каква е стойността на това да имаме голям капитал(пари). Но се обзалагам, че и двамата познаваме или поне сме чували за хора, които са започнали без никакъв капитал и са стигнали до там, че са направили състояние.
Може би ще запитате Как?

Е, вярвам че всъщност има някои неща, които са по-стойностни от капитала, и които могат да ви отведат до успех в начинанието. Нека ви дам списъка.


1. Време

Времето е по ценно от капитала. Времето, което заделяте настрана за да не бъде пропиляно, да не бъде изхвърлено. Времето, което заделяте настрана, за да го инвестирате в начинание, което дава стойност на пазара, с надежда да донесе печалба. Сега имате капиталово време.

Колко ценно е времето? Правилно инвестираното време е богатство. Изгубеното време може да бъде пагобно. Инвестираното време може да прави чудеса, така че инвестирайте времето си.


2. Отчаяние
Имам една приятелка, Лидия, чиято първа голяма инвестиция в нейното ново начинание беше отчаянието.Тя каза: "Децата ми са гладни, трябва да го накарам да проработи. Ако не проработи, какво ще правя? Така че тя инвестира $1 в нейното начинание, продавайки продукт в който вярваше. Единият долар беше за да купи няколко брошури, така че да може да направи продажба на дребно, да събере парите и тогава да купи продукта на едро и да го достави до клиента.


Приятелят ми Бил Бейли отиде в Чикаго като тийнейджър, след като завърши гимназията. И първата работа, която си намери бе като нощен пазач. Някой каза, "Бил, защо би се хванал като нощен пазач?" Той каза,"Недохранване." Работиш където е възможно да се хванеш, когато огладнееш. Отиваш някъде на работа като нощен пазач, няма значение къде. Сега, години след това, Бил е награден с наградата Хорацио Алгър, богат и могъщ, и един от великите примери за лайфстайл, които познавам. Но първата му работа беше нощен пазач. Отчаянието може да бъде мощна подбуда. Когато кажете - трябва.


3. Решимост
Решимостта казва "Ще го направя." Първо Лидия каза, "Трябва да намеря клиент." Отчаяние.После каза, "Ще намеря някого преди първия ден да е свършил.Абсолютно сигурно тя намери някого. Тя каза, "Щом проработи веднъж - ще проработи отново." И тогава следващия човек каза,"Не." Сега какво трябва да инвестирате?


4. Кураж

Куражът е по-ценен от капитала. Ако имате само $1 и много кураж, казвам ви, имате чудесно бъдеще пред себе си. Кураж въпреки обстоятелствата. Хората могат да направят най-невероятни неща, без значение какво се случва. Не сме ли чували историите? Има някои скорошни от Косово, които са едни от най-класическите и невероятни истории да бъдеш в дълбините на ада и най-накрая да успееш да излезеш навън. Това са хората. Не можеш да продаваш хората евтино. Кураж - на пук на всичко, не заради всичко, но на пук на всичко. След като Лидия е направила 3 или 4 продажби и нещата вървят, ето какво влиза в сила сега.


5. Амбиция
"Уау! Ако мога да продам 3, мога да продам 33. Ако мога да продам 33, мога да продам 103. Сега Лидия е зашеметена от своите собствени мечти за бъдещето.


6. Вяра
Сега тя започва да вярва, че има добър продукт. Вероятно това е добра компания. И тогава започва да вярва в себе си. Лидия, самотна майка, 2 деца, без работа. "Божичко, ще успея!" Самолюбието и започва да се рее. Това са инвестиции, които са ненадминати. Парите не могат да се докоснат до тях. А какво ако имахте един милион долара, но нямахте вяра?
Бихте били бедни. Нямаше да бъдете богати.
Ето го сега и следващото, причината поради която днес тя е милионер.


7. Изобретателност
Да накарате мозъка си да работи. Вероятно досега сте карали само 1/10 от силата на мозъка си да работи. Ами какво ако назначахте на работа и останалите 9/10? Няма да повярвате какво може да се случи. Хората могат да измислят най-невероятни неща за правене. Изобретателност. Каква е стойността на изобретателността? Цяло състояние. Тя е по-ценна от парите. Всичко което ви е необходимо е $1 и голяма изобретателност. Откривайки начин да го накарате да проработи, да го накарате да проработи, да го накарате да проработи.


8. Сърце и Душа

Какъв е заместителя на сърцето и душата? Не са парите. Парите не могат да купят сърце и душа. Сърцето и душата струват повече от един милион долара. Един милион долара без сърце и душа, нямате живот. Не сте ефективен. Но сърцето и душата са като невидимата магия, която движи хората, която движи хората да купуват, движи хората да вземат решения, движи хората да действат, движи хората да отговарят.


9. Личност

Просто трябва да издокарате и да изострите своята собствена личност. Имате изобилие от личност. Просто я развийте до там, че да е ефективна всеки ден, ефективна без значение с кого говорите, било то дете или бизнесмен, било то богат човек или бедняк. Уникална личност, която се чувства у дома си навсякъде. Един от моите ментори - Бил Бейли, ме научи, "Трябва да се научиш да се чувстваш толкова комфортно, г-н Рон, независимо дали си в малка колиба в Кентъки, пиеш бира и гледаш битките с Уинфред, моя стар приятел или си в Джорджийския замък във Вашингтон като гост на Сенатора." Движете се с лекота, без значение дали е с богатите или с бедните. А и за вас няма разлика кой е богат или кой е беден. Шанс да имате уникални взаимотношения с когото и да било. Типът личност, която е комфортна. Типът личност, която не е с изкривена форма.

И последно, да не забравяме каризма и подправка. Каризма подправена със скромност. Целият този списък е по-ценен от парите. С един долар и списъка, който ви дадох, света е ваш. Принадлежи ви, каквато и част от него да желаете, каквото и развитие да желаете за живота си. Дадох ви тайната. Капитал. Типът капитал, който е по-ценен от парите и който може да осигури вашето бъдеще и богатство. Запомнете, че не ресурсите са това, което ви липсва.



Тагове:   неща,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: richwoman
Категория: Други
Прочетен: 393733
Постинги: 52
Коментари: 205
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031