Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2010 06:06 - Изритайте Лошите Навици!
Автор: richwoman Категория: Други   
Прочетен: 3000 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Изритайте Лошите Навици! от Chris Widener

Всеки има лоши навици. Всеки. Сега, да допуснем, че някои хора имат по-малко лоши навици от други, и лошите навици на някои хора са по-грапави от тези на други, но всички ние ги имаме. Страхотното е, че не е нужно да ги имаме!

Представете си живот, в който не можехте да се промените. Какъв живот би било това? Но ние можем, затова нека да го направим!

Има два вида лоши навици: Тези, които знаете че имате, за които другите може да знаят, а може и да незнае, и тези, които незнаете, че имате, но всички други знаят, че ги имате! За доброто на всеки замесен, трябва да се отървем от всички тях, нали?

Е, Крис, как мога да се отърва от лош навик, ако незная, че го имам? Простичко, но трудно. Помолете някого да бъде брутално искрен с вас. Може да си помислите: "Да, но ще се притесня." Бихте ли предпочели всички да говорят зад гърба ви? Съберете кураж и помолете някого. Помолете някой, който ви обича и задръжте интереса в съзнанието си. Бъдете любезен и не се защитавайте. Просто го приемете и работете върху това.

А какво се отнася за тези, за които знаете (които са всички, щом веднъж вашия добър приятел ви каже нещата, които ви липсват)? Това са трудничките. Откъде знам че са трудни? Би трябвало да са трудни, ако знаете за тях и въпреки всичко, все още ги имате! Ако не бяха трудни, щяха да бъдат БИВШИ лоши навици! Разбирате ли ме? Добре!

Та как разрушавате лошия навик? Как го изритвате от живота си? Ето няколко неща, които трябва да бъдат част от плана, за да видите тези неща завинаги напуснали живота ви!


1. Трябва да искате да си отидат. Точно така; някои хора искат да са зелепени за тях. Виждал съм дядовци, които избират алкохола пред внуците си. Виждал съм пушачи, които продължават да пушат, докато гледат родителите си да умират от емфизема. Те не искат навиците им да си отидат. Първото нещо е да влезете надълбоко в недрата на сърцето си и да попитате: "Наистина ли искам да се откажа от това?"


2. Вие правите? Добре. Втора Стъпка: Направете списък на всички причини, поради които искате да се откажете от лошите си навици. Направете ги позитивни. Направете списъкът дълъг! Започнете с наистина силните и драматични причини, ако е необходимо. Сега ги запаметете. Поставете ги в съзнанието си. Създавате връзки между спирането на лошото поведение и какви хубави неща ще получите, ако го направите. Ако искате да отслабнете, тогава си се представете слаби и изглеждащи добре в дрехите на тези кльощави хора! Ако искате да спрете да пушите, тогава си се представете как вашата съпруга всъщност ви целува, вместо да ви изпраща в банята да си измиете зъбите!


3. Изберете. Точно така. Веднъж получили информацията, всичко се свежда до едно нещо: Това е акт на волята. Изберете да го направите. Казвайте си през целия ден: "Избирам да..." Айзенхауер го е казал правилно: "Историята на свободния човек е написана не по случайност, но по избор, неговия избор." Изборът е ваш. Можете да напишете вашата история.


4. Предприемете действие! Точка четвърта е хитра, защото има две философии за това. Едната теория е, че трябва да предприемете масивно действие. Трябва да направите всичко или нищо. Използвайки примера за загубата на теглото, този човек би похарчил $500 за да ходи на фитнес, би си променил разписанието и би посещавал фитнес-тренажора всеки ден цяла година. Този човек ще се отърве от всичката мазнина в къщата. Всичко излиза! Това работи за някои. Други биха го зарязали,чувствайки се като провал и биха станали по-зле дори и от преди. Те трябва да започнат бавно, с бебешки стъпки, но работейки отдадено на планираната цел. Този човек ще реши да започне да върви три дни седмично. Ще репи да ограничи десерта до две нощи седмично не по-късно от 7 часа вечерта. Виждате ли как работи това? Който и да е начина е добре, стига да стигнете накрая до целта. Кой от тези съм аз? 


5. Разкажете на някого. Това е човекът, който ще ви разбере. Разкажете му целта си и му разкажете своя план.  Напишете му го и го помолете на равни интервали от време да ви пита за вашия прогрес. Това ще бъде скъпоценно за вас! 


6. Възстановете се от провала. Неизбежно, повечето хора ще бъдат възпрепятствани. Ключът е да бъдат възпрепятствани, а не страхливци! Изправете си и отново продължете. Някои хора може да искат да изгубят 10 килограма и след като ги загубят, изяждат цял галон сладолед. После се чувстват зле и се отказват. Недейте! Рестартирайте целта си за нови две седмици и продължавайте отново. Отбележете го като житейски опит! Кажете си: "Понякога печелиш, а понякога учиш."


7. Възнаградете се. Точно така. Трябва често да се поздравявате, като се възнаграждавате с някакъв подарък за себе си. Започнете на дребно, с малки победи и планирайте голямата победа, когато най-сетне и със сигурност сте преодолели навика.

Толкова ли е просто? Повечето време - не. Навиците е трудно да бъдат разчупени. Има толкова много неосезаеми навици, които би било трудно да се покрият. Но това е прост и работещ план, който ще ви помогне да направите огромни крачки, ако приложите принципите.

Продължавайте да вървите! Изритайте тези лоши навици! Успех!



Тагове:   навици,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: richwoman
Категория: Други
Прочетен: 393714
Постинги: 52
Коментари: 205
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031