Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2010 07:39 - БОГАТСТВОТО Е ТОЧНА НАУКА
Автор: richwoman Категория: Други   
Прочетен: 4115 Коментари: 1 Гласове:
3



 БОГАТСТВОТО Е ТОЧНА НАУКА
    image

    Уолъс Д. Уотълс     (из "Науката на Забогатяването",   Втора Глава,1910 г.)      
Съществува наука да бъдеш богат и тя е точна наука,както алгебрата  и аритметиката.Има точно определени правила,които направляват процеса на придобиване на богатство.Щом веднъж човек изучи и се подчини на тези закони,той ще забогатее с математическа точност.
  Притежаването на пари и имущество е резултат от правенето на неща по точно определен начин.Тези които правят нещата по този Точно  Определен Начин,било то целенасочено или инцидентно-забогатяват. Докато тези,които не правят нещата по този Точен Начин,без значение какво работят или колко са способни-остават бедни.
Естествен закон е това,че сходните причини,винаги дават сходни резултати. Затова,всеки мъж или жена,който се научи да прави нещата по точния начин, неизбежно ще забогатее.
Това че горното твърдение е вярно е показано от следните факти:
Забогатяването не е въпрос на среда,защото ако беше,всички хора в определени квартали щяха да забогатеят.Хората от един град щяха да са богати,докато тези в други градчета щяха да бъдат бедни.Или пък жителите на даден щат щяха да се къпят в богатство,докато тези от съседния щат щяха да тънат в нищета.
Но навсякъде виждаме богати и бедни живеещи един до друг,в същото обкръжение,дори често занимаващи се и със същата професия. Когато двама души са в същия район и в същия бизнес,единия забогатява, а другия остава беден,това показва,че забогатяването не е преди всичко въпрос на среда.Някои среди може да бъдат по-благоприятни от други, но когато двама души в еднакъв бизнес са в същия квартал,единия забогатява, докато другия се проваля,следователно забогатяването е резултат от това нещата да се правят по Точно Определен Начин.
А по-нататък,способността да правим неща по точно определен начин не е  само благодарение на притежанието на талант,защото много хора,които имат велик талант,остават бедни,докато други,които имат много малко талант,забогатяват.
Изучавайки хората,които са забогатели,откриваме,че те са средна работа във всички отношения,нямайки никакви по-велики таланти и способности от другите хора.Ясно е,че те не забогатяват,защото притежават таланти и способности,които другите не притежават,а защото правят неща по Точно Определен Начин.
 Забогатяването не е резултат от пестеливост или "стиснатост".Много изключително стиснати хора са бедни,докато хора,харчещи с лека ръка, често забогатяват.
Нито пък забогатяването се дължи на това да правиш нещата,които други са се провалили да направят.Защото двама души в същия бизнес,често прявят почти същите неща,но единия забогатява,докато другия остава  беден или банкрутира.
От всички тези неща,трябва да стигнем до извода,че забогатяването е резултат от правенето на неща по Определен Начин.
Ако забогатяването е резултат от правенето на неща по Точно Определен Начин,и ако сходните причини винаги дават сходни резултати, то всеки мъж или жена,които правят нещата по този начин-ще забогатеят, а целия материал е извлечен от владенията на точна наука.
Въпросът се надига тук,дали пък този Определен Начин не е толкова труден, че само малцина могат да го следват.Както видяхме,това не може да бъде  истина,що се отнася до естествените способности.Талантливите хора забогатяват,конете с капаци също забогатяват.Интелектуално брилянтни хора забогатяват,но и много глупави хора също забогатяват.Физически силните забогатяват,така както и слабите,и болнавите забогатяват.
Известно ниво на способност да мислиш и да разбираш е,разбира се, съществена,но що се отнася до естествените способности,всеки мъж или жена,който има достатъчната способност да чете и да разбира тези думи,може със сигурност да забогатее.
Също видяхме,че не е въпрос на среда.Локацията се брои за нещо. Човек не би отишъл в сърцето на Сахара,очаквайки да върти успешен  бизнес.
Забогатяването включва необходимостта от отношения с хора,също и това да бъдеш там,където има хора,с които да имаш отношения. А ако тези хора са предразположени да бъдете в отношенията,които ти искаш,толкова по-добре.Но това е,що се отнася до средата.
Ако който и да е друг в твоя град може да забогатее,значи можеш и ти. Ако който и да е друг в твоя щат може да забогатее,значи можеш и ти.
И отново,не е въпрос да избереш някой определен бизнес или професия. Хората забогатяват във всеки бизнес и всяка професия,докато техните съседи в същия занаят,остават бедни.
Вярно е,че ще направиш най-доброто,в бизнес който ти харесва и който ти е по сърце.А ако имаш определени таланти,които са добре развити, ще се справиш най-добре в бизнес,който изисква упражняването на  тези таланти.
Също така,ще постигнеш най-доброто в бизнес,който си пасва с твоя район. Количка за сладолед ще свърши по-добра работа в топъл климат,отколкото в Гренландия,а риболовът на сьомга би бил по-успешен на Северозапад, отколкото във Флорида,където няма сьомга.
Но,освен тез общи ограничения,забогатяването не зависи от ангажирането с определен бизнес,а от това да се научиш да правиш нещата по Определен  Начин.Ако сега си в бизнес и всеки в твоя район забогатява от същия бизнес, докато ти-не,това е защото не правиш нещата по същия Начин,по който другия човек ги прави.
Никой не е блокиран да забогатее,поради липсата на капитал.Вярно,като трупаш капитал,нарастването става по-лесно и бързо.Но човек,който има капитал,вече е богат,така че не му се налага да се чуди как да стане такъв. Без значение колко беден може да си,ако започнеш да правиш нещата по Определен Начин,ще започнеш да забогатяваш и ще започнеш да имаш капитал.Получаването на капитал е част от процеса на забогатяване и е част от резултата,който неизменно следва правенето на нещата по Определен Начин.Може да си най-бедният човек на континента и да бъдеш дълбоко затънал в дългове.Може да нямаш нито приятели,влияние,нито ресурси,но ако започнеш да правиш нещата по този начин,трябва да  започнеш непоколебимо да забогатяваш,защото сходните причини, трябва да дадат сходни резултати.Ако нямаш капитал,можеш да получиш капитал,ако си в грешния бизнес,можеш да влезеш в правилния бинес. Ако си в грешната локация,можеш да отидеш в правилната локация. А можеш да постигнеш това,като започнеш,в своя настоящ бизнес и в своята настояща локация,да правиш неща по Точно Определен Начин, който предизвиква успех.

Клуб на Милионера

www.ClubOfTheMillionaire.com



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aida - Добро утро :)
12.01.2010 08:10
С две думи и според мен богатството е находчивост. Не прочетох добре цялата статия, защото подобни статии са ми малко скучни. Без значение къде живееш и по кое време ....стига да си находчив ще направиш капитал. Дали е точна наука...може би, не съм се замисляла. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: richwoman
Категория: Други
Прочетен: 394038
Постинги: 52
Коментари: 205
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031