Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2010 18:25 - Великата човешка история
Автор: richwoman Категория: Други   
Прочетен: 3482 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Великата човешка история
Историята винаги се повтаря! Затова би било по-лесно да изучим живота на великите хора преди нас, и да се поучим от тяхната история, вместо да се опитваме да открием истината абсолютно сами.Най-великите също са дишали нашия въздух, също са вървяли по пътищата, по които и ние днес вървим.Затова нека  се възползваме от тяхната мъдрост, за да достигнем дори по-велики постижения от тях.Живота се развива непрекъснато, но както се казва:"Изучи миналото, за да начертаеш бъдещето си!" Не бива да забравяме, че живеем във великото и единствено настояще, но при все че всички сме едно колективно съзнание, не би трябвало да се делим от тези преди нас, а да научим най-ценните уроци от играта, наречена Живот! Търсете и се наслаждавайте на тайните на живота,  така както са направили нашите предшественици!

image Лудвиг ван Бетовен
Лудвиг ван Бетовен е Немски класически композитор от  18-ти и 19-ти векове,който работи по-голямата част от  живота си в Австрия.Бетовен вероятно е най-великия  композитор живял някога; личност, която създава  най-великолепния труд, който неговото изкуство е  познавало до този момент.Бетовен е бил абсолютно решен,  и не би допуснал нито трагедия, нито трудност или болест  да го отвлече от неговото виждане.Точно обратното,  слухово неразположение, което го оставя абсолютно глух  за последните десет години от неговия живот, го кара да сътвори най-великите си трудове.В личният си живот, Бетовен е известен с това, че подкрепя гледището на  Пантеизма, което включва идеята, че естествения закон  и вселената са равни и неделими от теологичната идея за Бог.Бетовен се свързва също и с членовете на  Розенкройцерите - легендарен и таен орден, който  възприема много от идеите на Тайната.
image Доктор Александър Греъм Бел
Пионер в сферата на телекомуникациите, Доктор Александър Греъм Бел е бил заинтересован от обучението на глухи хора, тъй като неговата майка е страдала от глухота.Този интерес го води до "електрическата говореща машина",  която ние наричаме телефон.Днес, нечуващите хора могат да използват специален телефон, с който да комуникират. Той продължава да следва дейният живот на съзнанието си. Неговия принос към света на науката и технолоията никога не стихва.Той е бил студент по природни мистерии и бива запленен от теорията за движението - във въздуха и във водата.Наполеон Хил, автор на "Мисли и Забогатявай",  от своя страна изучава успешните хора от миналото.Той  цитира Доктор Александър Греъм Бел, вярвайки че  невидимия източник на помощ, не е нищо друго освен  директният контакт с Необятния Разум, носен от личната стимулация на неговото собствено съзнание, посредством изгарящо желание за постигането на определените цели.
image Буда
Буда е живял от 563 година преди Христа.Той донася духовно съобщение на хората в Индия, което формулира идеите на Будизма, и в крайна сметка неговите идеи получават световно влияние.Буда е водил абсолютно мирен и щастлив живот, и е вярвал че ключът към щастиет лежи в способността на човек да мисли правилно."Ние сме оформени, посредством мислите си, ние ставаме това, което мислим.Когато живота е  чист, радостта го следва като сянка, която никога не напуска." Буда също така разбира връзката между съзнанието и физическото тяло, затова учи че "Тайната на здравето, както за съзнанието така и за тялото, е да не тъгуваме за миналото, да не се притесняваме за бъдещето, или да не очакваме проблеми,а да  живеем в настоящия момент - мъдро и с горещо желание." Съществуват сведения за Буда, разделящ вода и управляващ физическата материя, което демонстрира степента на контрол, който той е развил върху съзнанието си.
image Джоузеф Кембъл
Джоузеф Кембъл е американски писател, оратор, мислител и  професор от 20-ти век.Той е изключително известен заради  работата си върху митологията и сравнителната религия.Пише  и множество книги, които са центрирани върху тези теми,  включително "Героят с Хиляда Лица" и "Маската на Бог". Джоузеф Кембъл е повлиян от идеите на Юнг, като помага в популяризирането на този труд, а също и от идеята за обединяващата теория на съществуването, и вселенските  "истини".В замяна, работата на Кембъл има широко влияние, забележимо в филмите на Джордж Лукас "Междузвездни Войни" и "Кралят на животните" на Дисни.Джоузеф Кембъл живее воден от известната си и често цитирана, философия  "Следвай своето блаженство", която той базира върху идеята, че когато човек прави това, което иска да прави, пътят му става лек и радостен, асистиран от "...невидими ръце, които идват през цялото време."
image
Андрю Карнеги
Андрю Карнеги е помнен като един от най-боатите мъже, които някога са живяли.Той е бил индустриалист, водеща сила в  стоманената индустрия, могъщ бизнесмен и един от най-щедрите филантропи на своето време - името му се обезсмъртява от  Ню Йоркската Карнеги Хол.Андрю Карнеги научава на Тайната много от историческите величия, включително Наполеон Хил,  когото той вдъхновява да напише книгата си "Мисли и Забогатявай".
image
Уинстън Чърчил
Уинстън Чърчил е известен като една от най-важните фигури в  Британия и световната история, в частност заради ролята му като Министър Председател на Обединеното Кралство, по време на Втората Световна Война.Наред с това, Чърчил е бил също така и войник, журналист и писател, а през 1953 е награден с  Нобелова Награда за Литература.Лидерството на Чърчил върху страната му, по време на войната, е маркирано от неговата непоколебима визия и решителност, и от неговата готовност да се изправи пред всяка опасност.Незабравимите му думи: "Никога, никога, никога не се отказвай!", отразяват всеотдайността, заради която е бил известен.Чърчил е бил изключително добре запознат с ролята на човешкото съзнание, в постигането на успех. Той заявява, че "Империите на бъдещето са империите на  съзнанието."
image
Робърт Кольер
Робърт Кольер живее в ранната част на 20-ти век.След като преживява болест, той бива запленен от силата на съзнанието и как да го използваме за да създадем успех във всяка сфера. Кольер продължава напред за да стане един от първите автори за "самопомощ", написвайки "Тайната на Вековете", "Богатство във вашия Обхват" и "Законът на по-висшия Потенциал". Неговите книги вдъхновяват и променят живота на много хора,  като до ден днешен продължават да се продават по целия свят.
image
Томас Едисон
Томас Едисон веднъж казва,"Имайте вяра и вървете напред." Използвайки Тайната, той става най-важния откривател на своето време.Неговото велико постижение е без съмнение откриването на първата функционираща електрическа крушка,но той е "мозъка" на още безброй други открития, включително фонографа и прожектора за задвижване на картината.Постоянството, вярата и  непоколебимата сигурност в изхода от работата, изиграват изключителна роля в методите на Едисон, а също са и  качествата, с които той е помнен и до днес. "Много от провалите в живота са хора, които не са осъзнали колко близо са били до успеха, когато са се отказали.", казва той веднъж.Едисон прави над 1,000 опита, преди да създаде  първата дългоиздържаща крушка,но вместо това той е гледал на всеки провал, като на нещо което го приближава към успеха.
image
Алберт Айнщайн
"Въображението е всичко.То е преглед на привличанията,  задаващи се в живота."Тези известни думи от теоретичния физик Алберт Айнщайн, отразяват една от стратегиите, които той използва за да осъзнае някои от великите постижения в човешката история: той е визуализирал всеки стадий от своята цел.Алберт Айнщайн е бащата на Квантовата Механика, фундаментален клон в  теоретичната физика, подкрепящ Тайната и самата вселена. Айнщайн е широко признат като най-великия учен на 20-ти век, но той, също така, има забележителен принос за мир по света.
image
Ралф Уалдо Емерсон
"Ние ставаме това, за което мислим цял ден."  Ралф Уалдо Емерсон е бил есеист, оратор, философ и поет,  работещ в Америка през 19-ти век, но неговите идеи и писания продължават да бъдат изключително влиятелни и днес.Емерсон е  първия, който изразява идеите на Трансцедентализма, който поставя забележителност върху вътрешното духовно същество на човека, върху интуитивната мисъл, върху единството с Бог  и света, и върху постоянството на Бог в света.Чрез работата си, Емерсон търси как да даде сила на човечеството, запознавайки хората с тяхната истинска същност на свободни и самоуверени личности."Затова постройте своя собствен свят.", казва той." "Веднага щом приспособите живота си към чистата идея в  съзнанието си, това ще разкрие своите невероятни пропорции."
image
Хенри Форд
Хенри Форд научава Тайната от Андрю Карнеги.Той създава  моторите Форд, което се доказва като астрономически успешно. До 1912 година има 7,000 дилърства на Форд из цяла Америка. Хенри Форд прави революция в моторния бизнес, плащайки на  работниците си двойно по-голяма надница от другите компании. Неговите постижения продължават да живеят, а днес Компанията на Форд, остава един от най-успешните производители на коли в света.
image
Виктор Юго
Новелист, поет и важен френски романтичен писател, за Виктор Юго често се казва, че е най-великият писател, който Франция някога е познавала.Той създава огромно количество трудове през живота си, най-известни от които са две от неговите  новели, "Клетниците" и "Гърбушкото от Нотр Дам".Виктор Юго се смята, че е бил член на Розенкройцерите - легендарен и  таен орден, който възприема много от идеите на Тайната.
image
Карл Юнг
Швейцарският психиатър Карл Юнг е бил първоначално колега на Зигмунд Фройд, но по-късно се отделя от него и основава училището по аналитична психология.Юнг проучва човешката психика, като се доближава до много различни теми, като астрологията, спиритуализма, митологията, религията и  философията.Юнг допринася с такива психологически концепции  като колективното несъзнание, архетипа и синхронността. В частност чрез концепциите си за несъзнателното, Юнг разбира че за да проявим живота, който искаме, лежащите там вредни вярвания, трябва да се създават съзнателно. "Докато направите несъзнателното - съзнателно", казва той,"то ще води живота ви, а вие ще го викате".
image
Мартин Лутър Кинг
Мартин Лутър Кинг е известният Баптистки министър, който води  Движението за Граждански Права, което се появява в САЩ през 50-те и 60-те години.През 1964 година става най-младия човек, който някога е получавал Нобеловата награда за Мир.Успехът на Мартин Лутър Кинг като лидер, миротворец и активист,в голяма степен се дължи на уменията му като оратор.Той разбира, че за да постигне успех, фокусът трябва да бъде изместен от негативите,  от това което е нежелано, към позитивите и това, което е желано. "Няма да построим мирен свят, като следваме негативни пътеки,"  казва той,"..Ние не трябва да се концентрираме изключително върху негативното остраняване на войната,а върху позитивното потвърждение на мира."Той е визионер, който усеща "върховния обединяващ принцип на живота", а неговото виждане и уверенията му за бъдещето са  вдъхновили и продължават да вдъхновяват милиони хора.
image
Исак Нютон
Исак Нютон е физик, астроном, математик, откривател и философ, и без съмнение най-великия учен на своето време - като се приема и като най-великия учен в цялата ни човешка история.Той допринася с огромно количество научен труд, като най-известни са теориите му  за вселенската гравитация и законите на движението.Нютон е известен и със заниманията си с алхимия, ранна философска дисциплина, комбинираща елементи от химията, физиката, медицината, астрологията, мистицизма и спиритуализма.Нютон е първият, който превежда античния Санскритски текст на Смарагдовата Плоча на английски.Нютон също се  счита, че е бил свързан с Розенкройцерите - легендарен и  таен орден, който възприема много от идеите на Тайната.
image
Платон
Платон, класическият гръцки философ, е бил студент на Сократ, а  по-късно обучава Аристотел.В неговия ранен живот пътува до Египет за да се обучава в Египетските Мистични Училища, които споделят знание и тайни за сътворението, най-ранната цивилизация, математика, напреднала наука и философия.Мистичните Училища, които са съществували  3000 преди Христа, са имали напреднало знание за естествения закон на вселената.Платон по-късно основава Академия в Атина.Там дава лекции и пише за много от философските сфери.
image
Уилям Клемент Стоун
У. Клемент Стоун е бележит бизнесмен, щедър филантроп и вдъхновяващ автор.Заедно с Наполеон Хил написва "Успех, чрез Позитивно Умствено Поведение",Той също така е автор на "Системата на Успеха, Която  Никога не се Проваля",която обяснява причините зад неговия личен успех.Той страстно е предавал Тайната и е учил хората за силата  на тяхната мисъл.
image Хермес Трис Магис
Смарагдовата Плоча се приема като един от най-важните исторически документи, познат на човечеството и е на хиляди години.През цялата история се поражда все същия въпрос:дали е била написана  от човек или от Бог?Авторът й е незнаен, но се спекулира, че  автор е митичното Гръко-Египетско божество Хермес Трис Магис - откривател на Алхимията и Херметичната философия.От древни египетски времена, Смарагдовата Плоча е била превеждана от много от великите мислители на света, включително сър Исак Нютон, и  е била почитана от алхимици, учени и философи.Тя дискутира въпроси за обединението и единството на всички неща,а също така и естеството на вселената и сътворението.Смарагдовата Плоча понякога се разглежда като водач, който помага на хората да  разберат връзката си с вселената.Оригиналната Плоча е изгубена  около 4-ти век, като бива скрита от религиозни зилоти, вилнеещи из цивилизования свят и унищожаващи артефакти.Една теория твърди че Плочата е погребана в пясъците на платото Гиза.

П.П.И тъй като примерите по-горе са изцяло заети от Великите Мъже, скоро с голямо удоволствие ще ви представя и постиженията на Великите Жени!   www.ClubOfTheMillionaire.com



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: richwoman
Категория: Други
Прочетен: 396513
Постинги: 52
Коментари: 205
Гласове: 182
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930